Ανακοινώσεις

Δημιουργία εθελοντικής ομάδας

 
Φωτογραφία Γιώργος Νικολάου
Δημιουργία εθελοντικής ομάδας
από Γιώργος Νικολάου - Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 12:01 πμ
 

Από φέτος πρόκειται να οργανώσουμε μία εθελοντική ομάδα φοιτητών, η οποία θα παρεμβαίνει στην περιοχή της Ηπείρου παρέχοντας κοινωνικό έργο σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Η αρχή θα γίνει με την υποστήριξη της εστίας της "Κιβωτού του Κόσμου" που λειτουργεί στην Πωγωνιανή και υποδέχεται παιδιά και εφήβους οι οποίοι χρήζουν κοινωνικής προστασίας.

Μία ομάδα 5 έως 8 φοιτητών/τριών του Τμηματός μας θα φιλοξενείται σε εβδομαδιαία βάση στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού στην Πωγωνιανή, παρέχοντας μαθησιακή στήριξη, αλλά και κοινωνικό έργο στα παιδιά που φιλοξενούνται στην εστία.

Τα πρωινά, όταν οι μαθητές θα είναι στο σχολείο, οι φοιτητές θα μπορούν να βρίσκονται στο χώρο του σχολείο και να ασκούν επικουρικό έργο.

Οι ομάδες θα εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα. Η φιλοξενία και η διατροφή των φοιτητών εξασφαλίζεται από την Κιβωτό. Η μεταφορά θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλισθεί από το Πανεπιστήμιο.

Για τη συμμετοχή των φοιτητών θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση από την Κιβωτό και από το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου μας.

Παρακαλώ τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εθελοντική ομάδα, να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο της συνεργάτιδός μου κ. Βασιλικής Δημητρούλα μέχρι την Παρασκευή 31/01/2013.